Látszik a melle a szelfin? 5 év börtön fenyegeti Thaiföldön

2015.03.16. 22:52

Túlságosan elterjedtek a kivillanó mellek a szelfiken, különösen az a típus, amely a női mell alsó domborulatát tárja a nyilvánosság elé, vélték a thai hatóságok. A káros folyamatokat megfékezendő szigorú törvényt alkalmaznak: öt év börtönt is kaphat az, aki szégyentelen képét az interneten tárja a nyilvánosság elé.

Guardian számolt be arról, hogy Thaiföld katonai kormányzata hétfőn figyelmeztette az internetezőket: a szemérmetlen képeket posztolókra vonatkozik a számítógépes bűnözésről szóló 2007-es törvény. Eszerint az, aki az orszáf biztonságára veszélyes, vagy pánikot keltő anyagokat tesz közzé, esetleg obszcén anyagot tár a nyilvánosság elé, börtönnel is büntethető.

A minisztérium sajtósa, Anandha Chouchoti arra hívta fel a figyelmet, hogy "amikor ezeket az underboob szelfiket csinálják, nem látszik az emberek arca, és így nem tudható, kik állnak mögöttük. Ez pedig arra bátorít másokat, hogy hasonlóan járjanak el. Figyelmeztetnünk kell az embereket, hogy ne tegyenek ilyet."

A minisztérium  nem csak szelfik tiltásában jár élen, de cenzúráz filmeket, zenét és televíziós programokat is. Bármelyik műfajban is tevékenykedne olvasónk thaiföldi nyaralása alatt, feltétlenül számoljon a lehetséges következményekkel.