Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Olcsón megúszták az afgán rendőrök

2015.05.19. 10:18

Szinte tétlenül nézték az afgán rendőrök, ahogy a tömeg egy fiatal nőt botokkal vert, majd egy háztetőről ledobtak, autóval átmentek rajta, felgyújtottak, végül a folyóba dobtak.

Farkhunda tragédiáját az okozta, hogy vitába keveredett egy talizmánokat kínáló árussal, mire egy társa azt kiáltotta, hogy a nő koránt égetett. A tömeg azonnal rávetette magát a 27 éves, lefátyolozott nőre és megindult az embertelen lincselés.

Az ügyben két hete négy embert már halálra ítéltek – köztük az árust – nyolc vádlott 16 év börtönt kapott, további 18 embert felmentettek.

A helyszínen lévő rendőrök ügyében azonban csak most hoztak ítéletet. Az ügyészség kezébe került videók alapján bizonyítottnak látta, hogy nem tettek meg mindent a lincselés megállítására. Csupán párat lőttek a levegőbe, de erősítést nem hívtak lényegében passzívak maradtak. Részben ezt a bíróság is megerősítette: nyolc rendőrt egy év börtönre ítélt, tizenegyet viszont felmentett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!