Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Olcsón megúszták az afgán rendőrök

2015.05.19. 10:18

Szinte tétlenül nézték az afgán rendőrök, ahogy a tömeg egy fiatal nőt botokkal vert, majd egy háztetőről ledobtak, autóval átmentek rajta, felgyújtottak, végül a folyóba dobtak.

Farkhunda tragédiáját az okozta, hogy vitába keveredett egy talizmánokat kínáló árussal, mire egy társa azt kiáltotta, hogy a nő koránt égetett. A tömeg azonnal rávetette magát a 27 éves, lefátyolozott nőre és megindult az embertelen lincselés.

Az ügyben két hete négy embert már halálra ítéltek – köztük az árust – nyolc vádlott 16 év börtönt kapott, további 18 embert felmentettek.

A helyszínen lévő rendőrök ügyében azonban csak most hoztak ítéletet. Az ügyészség kezébe került videók alapján bizonyítottnak látta, hogy nem tettek meg mindent a lincselés megállítására. Csupán párat lőttek a levegőbe, de erősítést nem hívtak lényegében passzívak maradtak. Részben ezt a bíróság is megerősítette: nyolc rendőrt egy év börtönre ítélt, tizenegyet viszont felmentett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport