90 méteren át tolt maga előtt egy vonat egy autót

2015.05.23. 15:11

Vasúti kereszteződésen áthaladó hétszemélyes autó ütközött össze egy személyvonattal péntek este a felső-ausztriai Purgstall an der Erlauf településen, írja az MTI. A balesetben két felnőtt és három gyermek meghalt, és további három gyermek súlyosan megsérült.

Az osztrák rendőrség közleménye szerint az autót vezető 26 éves férfi a közeledő vonat ellenére nem állt meg a fénysorompó nélküli vasúti átkelőnél, ahol csupán egy stoptábla és egy kereszteződést jelző tábla volt.

Az autót a két kocsiból álló, Pöchlarn és Scheibbs között közlekedő személyvonat több mint 90 méteren keresztül sodorta magával. A sofőr, 32 éves élettársa, egy hétéves és egy nyolcéves kisfiú, valamint egy tizenegy éves kislány a helyszínen meghalt. Egy négyéves, egy ötéves és egy tizenkét éves gyermeket pedig mentőhelikopterrel szállítottak St. Pölten egyetemi klinikájára.

A vonat kevesebb mint tíz utasa közül senki nem sérült meg.

Az osztrák állami vasúttársaság egyébként nemrég tett közzé egy videót, amin azt szimulálták, mi történik, ha egy száz kilométer per óra sebességgel száguldó vonat a vasúti kereszteződésben oldalba kap egy személyautót.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport