Zita, Mariann
9 °C
21 °C

A hősies macska lett az év kutyája

2015.06.21. 21:44 Módosítva: 2015-06-21 21:45:20

Az állatokkal kapcsolatos kegyetlenségek elleni szervezet, az SPCA 33 éves hagyományt szakított meg, amikor egy macskának adták Az év leghősiesebb kutyája díjat. A hétéves Tara az érdemérem mellett egyévnyi cicacsemegét is kapott a Purinától.

Tara abszolút megérdemelten kapta a kitüntetést. Tavaly május 13-án az ötéves Jeremy Triantafilo a házuk előtt játszott, amikor a szomszéd kutyája kiszabadult, és a lábánál fogva rángatni kezdte Jeremyt a kocsifelhajtón. Jeremy anyja, Erica és Tara is látták, hogy mi történt, de kettőjük közül Tara volt a gyorsabb: mielőtt Erica megmozdulhatott volna, Tara nekiugrott a kutyának, és elzavarta a ház elől.

Az esetet a ház biztonsági kamerája is rögzítette, így Tara az internet hősévé vált. A videót Jeremy apja, Roger töltötte fel a Youtube-ra, ahol az egész világ körülrajongta a hősies macskát. A videót mára több mint 24 millióan nézték meg.

Annyira elbűvölt minket Tara bátorsága és gyorsasága, hogy a bizottság úgy döntött, hogy egy ilyen bravúros macskát kell kitüntetnünk Az év leghősiesebb kutyája címmel. Egy macska, akit a családja bánt, elfelejt vagy elhanyagol, sosem lett volna képes ilyen önfeláldozó, hősies tettre, hogy megmentse a társát. 

– mondta az SPCA elnöke, Madeline Bernsteint.