A Snickers és a Trónok harca is kiállt a melegházasság mellett

2015.06.27. 11:02 Módosítva: 2015.06.27. 17:15

Pénteken az Egyesült Államok legfelsőbb bírósága kimondta: a meleg pároknak is alkotmányos joga, hogy a törvény előtt házasságot köthessenek. A történelmi döntést, amelyet a melegek több évtizednyi egyenjogúsági küzdelme előzött meg, 5-4 arányban hozták meg a bírák.

A jogerős döntés tornádóként söpört végig a közösségi médián: a legnagyobb világmárkák az HBO-tól kezdve a Kellog'son és a Mastercardon át a Google-ig sorban szivárványszínűre cserélték a logóikat, vagy legalábbis kiposztoltak a Twitterükre egy olyan üzenetet, amiben üdvözölték a legfelsőbb bíróság döntését. Az Advertising Age, az Adweek és a többi reklámipari szaklap pedig szépen csokorba gyűjtötte mindet - ezekből az összeállításokból válogattunk most mi is.

Az HBO például egy ötletes gesztussal egy olyan játékbabát rakott ki pénteken a Trónok harca hivatalos Twitterére egy "Légy büszke!" mondattal, ami a jelenlegi legnépszerűbb tévésorozat egyik homoszexuális szereplőjét, Renly Baratheont ábrázolja. Ez az üzenetet azonnal dekódolható minden sorozatrajongó számára.

A Google keresőjében tegnap óta egy szivárványszínű szív és egy csomó színes férfi jelenik meg, ha beírjuk, hogy

gay marriage.

GoogleGayMarriage 3x2.png
Fotó: Google

A Kraft Foods főleg pudingokban és gyümölcszselében utazó márkája, a Jell-O a saját márkanevével és a love szóval szóviccelt:

A Ben&Jerry jégkrémdobozán lévő magányos tehén tegnaptól már egy másik tehénnel sétál kézenfogva:

De a konkurens édességgyártó, a Mars Inc. sem akart lemaradni, és újracsomagolta péntekre a Snickerst:

A nálunk kevésbé ismert AT&T telekommunikációs cég szivárványszínűre cserélte le a kék-fehér csíkos gömböt a logójában:

De az American Airlinestól és a Mastercardtól kezdve a Kellog's és a Cheerios kukoricapelyheken át a vodkagyártókig számos márkanév szivárványszínre váltott pénteken:

Kellogg’s congratulates LGBT Americans on Marriage Equality! pic.twitter.com/k36u8HgywI

— Kellogg's (@KelloggsUS) 2015. június 26.

Sőt, már az Absolut Vodka, a Levi's, a Youtube és a Coca Cola is átszínezte a logóját:

10422105 1049897855042928 5984519153097390377 n.png
Fotó: The Coca Cola Company

De a Sterbucks, a Motorola, a Tide, a Mentos, az Android, az American Express, a T-Mobile, a PETA, a HTC, az Adobe, a Versace és a Visa is szolidáris a melegekkel.