Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Tunéziában rendkívüli állapotot hirdettek ki

2015.07.04. 16:24

Rendkívüli állapotot hirdetett ki Tunéziában szombaton az államfő, Bédzsi Káid esz-Szebszi. Az elnöki hivatal sajtószolgálata azt is közölte, hogy a politikus még aznap üzenettel fordul az ország lakosságához.

A lépés valószínűleg kapcsolatban áll azzal, hogy Tunéziában június végén 38 turistát öltek meg egy terrorakcióban. A merénylet miatt eddig 12 embert vettek őrizetbe, de a hatóságok még két embert keresnek, akiket a szúszai strand és a tuniszi Bardo múzeum elleni támadások elkövetőivel együtt Líbiában képeztek ki. A hatóságok attól tartanak, hogy a két merénylet összefüggésben volt, ezért további terrortámadásnak van kitéve az észak-afrikai ország.

A magyar Külügyminisztérium már a terrortámadás előtt is a fokozott biztonsági kockázatokat rejtő országok közé sorolta Tunéziát. Mint a Konzuli Szolgálat oldalán olvasható, azt tanácsolják, hogy a Tunéziába tartók regisztráljanak konzuli védelemért, és ne utazzanak Jendouba, Kasserine és Kef kormányzóságokba, amelyek az ország észak-nyugati részén, a tunéziai-algériai határhoz közel vannak, valamint Sidi Bouzid kormányzóságba, ill. a déli, líbiai határrégióban fekvő Medenine és Tataouine kormányzóságok területére.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport