Lövöldözés a fergusoni megemlékezésen

2015.08.09. 23:28

Lövések dördültek vasárnap délután a Missouri állambeli Fergusonban – írja az MTI. A városban nagyjából háromszázan gyűltek össze, hogy megemlékezzenek az egy évvel korábbi esetről, amikor egy fehér rendőr agyonlőtt egy fegyvertelen afroamerikai tizenévest, Michael Brownt.

A rendőrség szóvivője szerint egyelőre nem tudni, hogy ki lőtt, és hogy vannak-e sérültek. Az első jelentések szerint a féltucatnyi lövéssel nem a demonstrálókat vették célba.

A nap folyamán a tüntetők négy és fél perces néma tiszteletadással emlékeztek meg arról, hogy Brown holtteste négy és fél órán át hevert az utcán 2014. augusztus 9-én. Az eset nyomán Fergusonban hetekig tartó, erőszakba torkolló zavargások törtek ki.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport