Magyar szemtanú beszámolója egy megtámadott helyszínről Párizsból

2015.11.14. 01:20 Módosítva: 2015.11.14. 01:50
Horváth Tibor ott volt az amerikai Eagles of Death Metal zenekar koncertjén Párizsban, amikor fegyveresek lövöldözni kezdtek. Helyszíni beszámoló.

Jó hangulatú koncert volt a Bataclanban az Eagles of Death Metal zenekarral.

Mi, amikor megjöttünk, koncertkezdés után érkeztünk, és egyből az emeletre mentünk a balkonra. A koncert olyan 40 perce ment, amikor két dal között hangokat lehetett hallani, elsőre nem tudtuk hogy mi az, nagyjából senki, aki az emelten volt. Olyan 20-30 másodperccel később már lehetett tudni, hogy mi van, hogy lőnek. Eredetileg olyannak tűnt, mintha valami a hangcuccal nem lenne rendben.

Ekkor mindenki próbált kijutni az emeletről is, az egyetlen szerencsénk az volt, hogy én turnékkal többször dolgoztam ezen a helyen, így tudtam, hogy merre lehet menni az erkélyről. Mindenki próbált lassan a backstage ajtaja felé kúszni (ami az erkélyről a 3. emeletre, a backstage-be vezetett). Lassan oda tudtunk kúszni, és így kijutottunk. Akkor én két embert láttam lent, gépfegyverekkel, az egyiknél volt még extra töltényes zsák is.

Amikor a backstage-be értünk, sokan álltak ott, mindenki tanácstalan volt, hogy merre menjen. Páran annyira pánikoltak, hogy kiugrottak a harmadikról. Mi, amikor azon a backstage ajtón hallani kezdtük a lövéseket (nem tudom hogy feljött-e valaki, vagy csak lentről lőtte az ajtót), akkor indultunk meg lefelé, ahol a színpad mellett van vészkijárat, és ott kirohantunk. Ott már sokan kijutottak, de közel sem mindenki. Emberek feküdtek már az utcán, és nagyon sokan véresek is voltak.

Sold out buli volt, kb 1000-1200 emberrel, és nagyon sokan voltak, akik még bent voltak, amikor mi kijutottunk. A lenti közönségtéren mindenki a földön feküdt; vagy a pánik miatt, vagy mert megsérültek.

Az egész város le van sokkolva, nem lehetett taxit fogni, senki nem tudott semmit még félórával azután sem, hogy mi kijutottunk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport