Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A hátsó kertben tesztelték a robbanószerkezetet

2015.12.29. 20:39

Bűnösnek találta terrortámadás előkészítésének vádjában a 25 éves Mohammed Rehmant és 24 éves feleségét, Sana Ahmed Khant egy londoni bíróság. A házaspár a 2005-ös londoni metróban elkövetett öngyilkos merényletek tizedik évfordulóján akart robbantásos támadást végrehajtani az angol fővárosban.

A tervek szerint a férj öngyilkos merényletre készült. A hatóságok a Reading városban lévő családi házukban olyan vegyszereket találtak, amelyekből robbanóanyagot lehet készíteni. Egy felvételen, amelyet Mohammed készített, az látható, hogy egy kisebb robbanószerkezetet tesztel a hátsó kertben, írja az MTI.

Mohammed Silent Bomber (Csöndes Robbantó) néven a Twitter közösségi oldalon azzal a kérdéssel fordult más felhasználókhoz, hogy hol robbantson az 52 életet követelő londoni metróban elkövetett merényletek évfordulóján: a Westfield London bevásárlócsarnokban vagy a tíz évvel ezelőtti merénylet helyszínén, a londoni metróban.

A nyomozás kiderítette azt is, hogy a férjnek már csak pár nap kellett volna ahhoz, hogy elkészítse a hatalmas pusztításra képes pokolgépét.

Nagy-Britanniát és a világot megrázta, amikor 2005. július 7-én négy öngyilkos merénylő három metrókocsiban felrobbantotta magát Londonban. A terrortámadásnak 52 halálos áldozata volt, és több mint 700 ember sebesült meg.