Megfulladt a kindertojás játékától egy francia kisgyerek

2016.01.20. 16:30

Egy toulouse-i kórházban vasárnapra virradó éjjel meghalt egy hároméves kislány, aki azután került kórházba, hogy lenyelt egy, kindertojásba rejtett pici, kerekes játékot, és az a torkán akadt. A francia csendőrség szerdán közölte a boncolás eredményét, írja az MTI.

A gyerek nagyapja gyorsan észrevette, hogy mi történt, és még a helyszínen sikerült kiszednie a játékot az unokája torkából, de a kislány kómába esett, és nem sokkal később meghalt.

A Kinder csokitojást forgalmazó olasz cég, a Ferrero kedden közleményt adott ki az ügyben. Azt írták: egyelőre nem tudják sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a Kinder márka érintett a tragédiában. A vállalat jelezte, hogy sem a hatóságok, sem a család nem vette fel vele a kapcsolatot. „A Ferrero minden új részletet nyilvánosságra hoz, amint a tudomására jut" – írták.

A Ferrero ajánlása szerint a kindertojás háromévesnél kisebb gyerekeknek nem adható az apró játékdarabok miatt, és felnőtt jelenlétében javasolt felbontani. A kindertojás az Egyesült Államokban be van tiltva.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport