Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Aszad beintett a szíriai fegyverszünetnek

2016.02.12. 17:20

Néhány órával azután, hogy a nagyhatalmak papíron megállapodtak a szíriai fegyvernyugvásban, Bassár el-Aszad szíriai miniszterelnök az AFP hírügynökségnek adott interjújában bejelentette, hogy vissza akarja foglalni hazája összes olyan területét, amit most nem a kormányerők ellenőriznek. 

Ha most valaki a szívéhez kapna ijedtében, hogy jaj, annyi a hosszas diplomáciai erőfeszítések árán tető alá hozott békének, az nyugodjon meg, békéről eddig sem volt szó, és a fegyvernyugvás mögött sincs valódi tartalom. Erről részletesen beszámoltunk délelőtti cikkünkben

Decemberben pedig arról írtunk, hogy az Iszlám Állam és egy újabb menekülthullám miatt hirtelen mindenkinek sürgőssé vált a szíriai béke, egymást érik a tárgyalások. Úgy tűnt, és tűnik azóta is, hogy a Nyugat elbeszél a szíriai ellenzék és közel-keleti támogatói mellett, márpedig Szaúd-Arábia, Katar és Törökország nélkül az Iszlám Államot sem lehet legyőzni. Ráadásul itt van Putyin, akinek csak látszólag érdeke a béke. Kattintson, ha bővebben szeretne olvasni a témában.