Biztos, hogy a maláj gép roncsait találták meg Mozambiknál

2016.04.20. 09:36

A Mozambikban megtalált roncsdarabok kétségtelenül a Malaysia Airlines légitársaság 2014. március 8-án eltűnt MH370-es járatszámú repülőgépéről valók - közölte az ausztráliai közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) műszaki vizsgálati jelentése alapján az MTI.

A roncsokon lévő feliratok betűtípusa teljes mértékben megegyezik azzal, amit a malajziai légitársaságnál használtak, és nem egyezik meg azzal a betűkészlettel, amivel az amerikai Boeing gyár annak idején a gépet Malajziába leszállította.

A Mozambik partjainál március elején megtalált egyik roncsdarab a hátsó vízszintes vezérsík, a másik pedig a szárny egy darabja. Ezek az eltűnt gép részei - írja a jelentés. Folytatódik a kutatás a repülőgép további roncsai után, még átfésülnek mintegy húszezer négyzetkilométeres területet.

A Malaysia Airlines Boeing 777 típusú gépének eltűnése a polgári légi közlekedés történetének egyik legnagyobb rejtélye. A gép 2014. március 8-án Kuala Lumpurból tartott Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén, de egy órával a felszállás után eltűnt. Az Ausztráliától nyugatra az Indiai-óceánban folytatott intenzív kutatások egyelőre nem sok eredménnyel jártak.  • Tippek
  • Lakáshitel