Vilmos
10 °C
22 °C

Terrortámadásnak néztek egy flashmobot

2016.08.03. 19:59

Egy flashmob okozott pánikot a népszerű katalán tengerparti település, Castell-Platja d'Aro zsúfolt belvárosában szerdán, mert többen is azt hitték, hogy terrortámadás történt - írja az MTI.

A 20-25 éves német fiatalok csoportja azt játszotta el a Local értesülése szerint este tíz körül a tengerparti sétányon, több étterem közelében, hogy két hírességet üldöznek rajongók és fotósok. A fiatalok szelfibotjait, fotósállványait az esti tömegben néhányan fegyvernek nézték, megrémültek és menekülni kezdtek. A támadás rémhíre pillanatok alatt elterjedt, hatalmas felfordulást okozva, az emberek sikoltozva próbáltak elfutni a helyszínről.

A 112-es segélyvonalra több mint száz segélykérés futott be, terrorakciót, lövöldözést jelentettek a betelefonálók. A hatóságoknak órákba telt, mire tisztázták a történteket, és mindenkit megnyugtattak, hogy csupán egy félreértésről van szó. Menekülés közben 11-en sérültek meg könnyebben, mert elestek. Mindannyiukat ellátták a közeli kórházakban. 

A flashmob szervezőit, öt német lányt, őrizetbe vette a helyi rendőrség. Közrend elleni bűncselekménnyel gyanúsítják őket, szabadlábon védekezhetnek.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft