Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három ember meghalt Madeirán az erdőtüzek miatt

2016.08.10. 11:28 Módosítva: 2016-08-10 12:59:34

A hatóságok szerint három ember életét vesztette Madeirán, miután a napok óta pusztító erdőtüzek lakott területre is átterjedtek, és lakóházak gyulladtak ki - írja az AFP.

Az MTI kedden arról adott hírt, hogy háromszáz embert kellett elköltöztetni lakhelyéről keddre virradó éjszaka a Portugáliához tartozó Madeira szigetén és az ország déli részén az erdőtüzek miatt.

A tüzek számos házat megrongáltak a Madeirai Autonóm Régió fővárosa, Funchal területén.

Az ország déli részén, Silves városában óvintézkedésből ötven embert szintén evakuálni kellett erdőtűz miatt. A helyszínen kedd reggel több mint 350 tűzoltót vetettek be, akiknek sikerült a lángok terjedését megfékezniük.

Portugália erdőtüzek által leginkább érintett területe az északi rész maradt. A szombat óta tomboló tüzek eloltását nehezítik a kedvezőtlen időjárási körülmények és a körülbelül 35 Celsius-fokos hőmérséklet is.