Diána
12 °C
27 °C

Lehet, hogy ki kellene válnunk az ENSZ-ből. Miért kéne ezekre a hülyékre hallgatni?

2016.08.21. 11:19 Módosítva: 2016-08-21 12:23:09

Élesen bírálta az ENSZ-t, és országa kiválásával fenyegetőzött Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke, miután a világszervezet két emberjogi szakértője felszólította Manilát, hagyjon fel azzal, hogy országában az igazságszolgáltatást megkerülve, önkényesen megölik a kábítószer-kereskedőket, írja az MTI.

Beszámolók szerint a május 9-ei elnökválasztás óta mintegy 900 kereskedőt öltek meg a rendőrök vagy az önbíráskodó polgárok. Rodrigo Duterte tagadta, hogy a kormánynak vagy a rendőrségnek köze lenne a dílerek meggyilkolásához, és felajánlotta az ENSZ-nek, hogy a helyszínen vizsgálja ki ezeket az állításokat.

Be fogom bizonyítani a világnak, hogy maguk nagyon ostoba szakértők

- közölte, majd felszólította az ENSZ-t, hogy vegye számba a kábítószer miatt életüket vesztett ártatlanokat is, ne csak a drogügyletekben érintettek halálát számolja.

Duterte ezután hevesen bírálni kezdte a világszervezetet, kijelentette: saját megbízatását nem tudja ellátni, de aggódik a bűnözők felhalmozódó csontjai miatt. A Fülöp-szigeteki államfő szerint az ENSZ nem tesz eleget az éhezés és terrorizmus elleni fellépésben, és hagyja, hogy a nagyhatalmak civileket megölve településeket bombázzanak Szíriában és Irakban.

Lehet, hogy ki kellene válnunk az Egyesült Nemzetek Szervezetéből. Miért kéne ezekre a hülyékre hallgatni?

Az elnök - aki már a választási kampányban is kemény harcot ígért a drogkereskedelemmel szemben - augusztus elején két órán keresztül olvasta fel több mint 150 olyan bíró, katonatiszt, rendőr és törvényhozó nevét, aki szerinte kapcsolatba hozható a délkelet-ázsiai országban virágzó kábítószer-kereskedelemmel - a tisztségviselőket azonnal felmentette szolgálataik alól.