Szilvia
5 °C
16 °C

Lehet, hogy ki kellene válnunk az ENSZ-ből. Miért kéne ezekre a hülyékre hallgatni?

2016.08.21. 11:19 Módosítva: 2016-08-21 12:23:09

Élesen bírálta az ENSZ-t, és országa kiválásával fenyegetőzött Rodrigo Duterte, a Fülöp-szigetek elnöke, miután a világszervezet két emberjogi szakértője felszólította Manilát, hagyjon fel azzal, hogy országában az igazságszolgáltatást megkerülve, önkényesen megölik a kábítószer-kereskedőket, írja az MTI.

Beszámolók szerint a május 9-ei elnökválasztás óta mintegy 900 kereskedőt öltek meg a rendőrök vagy az önbíráskodó polgárok. Rodrigo Duterte tagadta, hogy a kormánynak vagy a rendőrségnek köze lenne a dílerek meggyilkolásához, és felajánlotta az ENSZ-nek, hogy a helyszínen vizsgálja ki ezeket az állításokat.

Be fogom bizonyítani a világnak, hogy maguk nagyon ostoba szakértők

- közölte, majd felszólította az ENSZ-t, hogy vegye számba a kábítószer miatt életüket vesztett ártatlanokat is, ne csak a drogügyletekben érintettek halálát számolja.

Duterte ezután hevesen bírálni kezdte a világszervezetet, kijelentette: saját megbízatását nem tudja ellátni, de aggódik a bűnözők felhalmozódó csontjai miatt. A Fülöp-szigeteki államfő szerint az ENSZ nem tesz eleget az éhezés és terrorizmus elleni fellépésben, és hagyja, hogy a nagyhatalmak civileket megölve településeket bombázzanak Szíriában és Irakban.

Lehet, hogy ki kellene válnunk az Egyesült Nemzetek Szervezetéből. Miért kéne ezekre a hülyékre hallgatni?

Az elnök - aki már a választási kampányban is kemény harcot ígért a drogkereskedelemmel szemben - augusztus elején két órán keresztül olvasta fel több mint 150 olyan bíró, katonatiszt, rendőr és törvényhozó nevét, aki szerinte kapcsolatba hozható a délkelet-ázsiai országban virágzó kábítószer-kereskedelemmel - a tisztségviselőket azonnal felmentette szolgálataik alól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?