41 évesen tudta meg a két barát, hogy elcserélték őket a születésükkor

2016.08.27. 10:31

Leon Swanson és David Tait Jr. két 41 éves kanadai férfi. Három nap eltéréssel születtek 1975-ben ugyanabban az állami kórházban, jól ismerik egymást, a beszámolók szerint a legjobb barátok, egy helyen élnek Kanadában, egy Norway House nevű indián közösségben, 480 kilométerre Winnipeg városától.

És most tudták meg, hogy elcserélték őket a kórházban a születésükkor. Mindkettejüket a másik biológiai anyja nevelte fel. A gyanút a DNS-teszt is bizonyította,írja a CBC. A két férfi könnyek között tartott sajtótájékoztatót.

"Ami itt történt, az nem más, mint hogy életeket loptak el. Nem tudod ennél enyhébben leírni" - mondta Robinson. Tait úgy nyilatkozott, hogy minden érintett válaszokat követel arra, hogy egy ilyen baki hogy történhetett meg. "Nincsenek szavaink. Negyven év elszállt. Kétségbeesett, zavarodott és dühös vagyok.

Ez a második olyan eset, amikor kiderül, hogy a Norway House-i Indián Kórházban csecsemőket cseréltek el 1975-ben. Tavaly novemberben Luke Monias és Norman Barkman közölte, hogy a DNS-tesztek szerint nem a szüleik biológiai gyermekei. Ők öt hónappal születtek Swanson és Tait után.

Ez volt az az ügy, ami miatt Swansonék is DNS-tesztet csináltattak. Régóta gyanús volt nekik ugyanis, hogy mennyire hasonlítanak egymás szüleire. 

A kanadai szövetségi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, mi történt pontosan abban az időszakban és felmerülhet-e, hogy a két ismert ügyön túl is történt hasonló. A vizsgálat eredményét nyilvánosságra hozzák majd.