Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Meglepni indult, meglepődött. Aztán nem maradt el a bosszú

2016.08.30. 19:34 Módosítva: 2016.08.30. 19:35

A dubaji városi kormányzat több vezetőjét elbocsátotta Mohamed bin Rasíd Ál-Maktúm, Dubaj uralkodója és az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke, miután meglepetésszerű látogatásakor nem találta őket a hivatalban.

Az uralkodó még vasárnap reggel, a hét első munkanapján tett váratlan látogatást a városi kormányzatnál. Az egyik hivatalban azonban a vezető tisztviselők helyett csak üres széküket és asztalukat találta.

A neten közzétett videofelvételen látható, amint a sejk zavarában egy kiadványt kezd el lapozgatni, miközben arra vár, hogy a hivatal vezetői beérjenek a munkahelyükre. De hiába várt, végül úgy jött el az irodából, hogy senki nem fogadta.

Meglepni indult, meglepődött

A kínos incidens nyomán Ál-Maktúm hétfőn kilenc magas rangú köztisztviselőt menesztett: a jogi tanácsadót, a jogi ügyek igazgatóját és helyettesét, s további hat osztályvezetőt.

Hivatalának közleménye szerint az uralkodó megköszönte a kilenc vezető korábbi munkáját, és „sok szerencsét kívánt nekik”. A közlemény leszögezi: a döntés tükrözi a sejk azon szándékát, hogy „fiatal vezetők új generációja vehesse vállára a fejlődés következő szakaszával járó felelősséget”.