Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint százezer vízumot vontak vissza Trump rendelete óta

2017.02.03. 19:17

Több mint 100 000 esetben vontak vissza korábban kiadott vízumokat, mióta január 27-én Donald Trump aláírta a főleg muszlimokat kitiltó rendeletét. A döntés értelmében hét, nagyrészt muszlimok által lakott közel-keleti országból átmenetileg tilos beutazni az Egyesült Államokba.

Az adatot a kormány ügyvédjei a bíró kérdésére osztották meg egy jemeni testvérpár perében, akik múlt szombaton érkeztek meg a Dulles Nemzetközi Repülőtérre, és állításuk szerint arra kényszerítették őket, hogy adják fel a tartózkodási engedélyüket és mihamarabb repüljenek vissza, írja a Washington Post.

Erez Reuveni, az igazságügyi minisztérium bevándorlási perekért felelős jogi képviselője nem tudta megmondani, hány érvényes vízummal rendelkező embert küldtek vissza a reptérről. Azt viszont megerősítette, hogy akinek zöld kártyája volt, azt átengedték a határon.

A döntésre négy állam is beperelte a Fehér Házat, a bíróság pedig felfüggesztette Trump rendeletét. A jemeni testvérpár esetéhez hasonló ügyekben most úgy tűnik, eseti vizsgálat után haladékot ad a kormány.