Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az évezred tengerparti buliját rendezhették volna Norfolkban

2017.02.10. 16:34

Sporttáskákba csomagolt, zsugorfóliázott kokaintömbök százait mosta partra a víz Kelet-Angliában, Norfolk megyében. A rendőrök most egy bő 20 kilométeres partszakaszt fésülnek át, további táskák után kutatva. Eddig 360 kilónyi kokain került elő, ennek a piaci értékét a Daily Mail 50 millió fontra, azaz mintegy 18 milliárd forintra teszi.

000 LL0CA
Fotó: Str / AFP

A rendőröket egy állampolgár értesítette, és most azt vizsgálják, miként juthatott a drog a partra. A hatóságok rendkívül valószínűtlennek tartják, hogy a szállítmányt eleve így akarták volna célba juttatni. Bíznak benne, hogy sikerült az összes kokaint begyűjteni, de mindenkit felszólítottak, hogy aki talál még, az azonnal hívja a rendőrséget.

360 kiló tiszta kokain egyébként akár félmillió embernek is elég egy pörgős éjszakára – elég kemény beach party lehet, amikor ennyi rommá kokszolt ember őrjöng együtt hajnalban, a tenger felett felkelő napra várva.