Nem a gumibottal megerőszakolt férfi volt az első

2017.02.14. 19:19

Újabb vádak érték azokat a rendőröket, akik gumibottal megerőszakoltak egy 22 éves férfit Párizsban, írja az MTI. A Mohamed nevű férfi azt állítja, hogy egy héttel a február másodikai eset előtt a négy rendőr közül három őt is ok nélkül bántalmazta. 

Február 2-án négy rendőr vett részt a Théo nevű férfi bántalmazásában. Bár az intézkedő rendőrök azt állították, hogy baleset történt és a verekedés közben került véletlenül a férfi fenekébe a gumibot, mindannyiukat felfüggesztette állásukból Bruno Le Roux belügyminiszter.

Az áldozat egyik barátja a L'Obs című internetes oldalnak nyilatkozva később, hogy egy héttel korábban őt is bántalmazták a rendőrök, és csak azért nem jelentette őket, mert félt, hogy elveszíti az új munkáját. Állítása szerint a rendőrök négykézlábra kényszerítették, megverték, koszos feketének nevezték és leköpdöstek, majd garázdaság miatt őrizetbe vették.

A francia belügyminiszter a vádak miatt a rendőrség felügyeleti szervéhez (IGPN) fordult, hogy megoldást találjanak a helyzetre. A gumibottal erőszakoskodó rendőrt jelenleg szexuális erőszakkal, a másik hármat csoportosan elkövetett szándékos erőszakkal gyanúsítják.