Natália
1 °C
7 °C

Erődemonstrációt tart az USA Észak-Koreának

2017.02.16. 18:38

Komoly arzenált vonultat fel az Egyesült Államok egy Dél-Koreával közös hadgyakorlat során, írja a Business Insider. Az erődemonstráció célja az utóbbi időben egyre merészebb Észak-Korea kordában tartása.

A világ leghalálosabbnak tartott F-22-es vadászgépeivel együtt érkezik Dél-Koreába gyakorlatozni a USS Carl Vinson repülőgép-hordozó, továbbá egy nukleáris töltetekkel felszerelt tengeralattjárót, valamint pár B-1 és B-2 típusú (atom)bombázót is felvonultat az Egyesült Államok. Az amerikaiak és dél-koreaiak azt fogják tesztelni, hogy képesek-e védekezni egy esetleges észak-koreai rakétatámadás ellen.

A globalfirepower.com szerint az USA hadereje a legnagyobb a világon, közvetlenül az oroszok előtt. Ezzel szemben Észak-Korea a 25. helyet foglalja el a listán, még Dél-Korea is előttük van a maga 11. helyével.

Ráadásul utóbbiak 114 millió dollárt terveznek költeni elektromágneses impulzusfegyver és lézerfegyver rendszerek fejlesztésére, amivel megbéníthatják az Kim Dzsongun erőinek kommunikációját, illetve sebészi pontos támadásokat indíthatnak az atomrakéta létesítményeire. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?