Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

McMaster lett az új nemzetbiztonsági főtanácsadó

2017.02.20. 21:30

A vártnál kicsit hosszabb castingolás után, de megnevezte Donald Trump az új nemzetbiztonsági főtanácsadót – írta a BBC. Az Egyesült Államok elnöke azért kényszerült váltásra, mert Michael Flynnek távoznia kellett, miután kiszivárgott, hogy az oroszokkal valószínűleg a szankciók feloldásáról tárgyalt, még Trump beiktatása előtt, és erről csak részleges tájékoztatást adott.

Az elnök végül az Afganisztánt és Irakot is megjárt altábornagyot, a kabuli kormánynak korrupcióellenes rendszer felállításához is tanácsokat adó Herbert Raymond McMastert választotta négy lehetséges jelöltje közül.

Igaz, McMaster így is csak másodikként jött szóba Flynn távozása után: Trump eredetileg Robert Harwardot szemelte ki, ám a nyugalmazott altengernagy személyes okokra hivatkozva nemet mondott a felkérésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?