Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Az Európai Bizottság alelnöke szerint össze kell fogni Orbánék ellen

2017.03.22. 19:15

Meg kell védeni a demokráciát és jogállamiságot, ehhez pedig a tagállamoknak közösen kell fellépni Orbán Viktorral és a lengyel kormányfővel, Jaroslaw Kaczynskivel szemben.

Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke az MTI szerint a Süddeutsche Zeitungnak azt mondta: az Európai Bizottságnak nagyobb támogatásra van szüksége az uniós tagállamok részéről az európai alapértékek védelméhez Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

A többieknek világossá kell tenniük, hogy ezek az értékek nem csak dísznek valók, mint egy bokréta

– mondta Timmermans.

Szerinte a bizottság egyedül nem tudja megvédeni az értékeket, és "a tagállamoknak is van felelősségük" ezen a területen. A bizottság használja a rendelkezésére álló eszközöket, de nem tud tenni "további lépéseket a tagállamok nélkül". A tagállami kormányokat összefogó tanács támogatásra van szüksége.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek