Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Akár életfogytiglant is kaphat három német illegális autóversenyző

2017.06.19. 23:26

Három embert tartóztattak le Mönchengladbachban, mert egy illegális autóverseny során megöltek egy embert, írja a Local. Az elkövető egy 28 éves férfi volt, rajta kívül egy 22 és egy 25 évest is letartóztattak.

A szemtanúk szerint az autók nagy sebességgel versenyeztek egymással egy olyan úton, ahol 40 km/h-ás sebességkorlátozás volt. A 28 éves férfi valószínűleg a szembesávban haladt, amikor egy manőver során elütötte a gyalogost, aki a helyszínen meghalt.

Az illegális versenyzők komoly büntetésre számíthatnak, márciusban két férfit - akik részt vettek egy hasonló versenyen Berlinben -, életfogytiglanra ítélt a bíróság gyilkosság miatt.

Illegális verseny a Szentendrei úton

Két BMW ütközött össze Budapest III. kerületében, a Szentendrei út és Záhony utca kereszteződésének közelében péntek este. A fiatal sofőrök feltehetően versenyeztek egymással, amikor egyikük elvesztette uralmát az autó felett. Az útról lesodródva a római kori vízvezeték építményének csapódott, majd az útra visszaperdülve nekiment a másik BMW-nek. Részben emiatt is telepítenek Véda-kamerarendszert Óbudán.