Pál
-1 °C
5 °C

12 helyen gyújtogattak a német vasúton, akcióra készültek

2017.06.19. 13:54 Módosítva: 2017.06.19. 14:41

Nyomozást indított a német rendőrség, miután több helyen is gyújtogatásra utaló jeleket észleltek a német vasúti pályákon. Hétfőn hajnalban Lipcse közelében gyulladt ki egy kábelalagút és más elektromos berendezések. A német rendőrség ezután helikopterről kezdte el figyelni a vasúti pályákat, írja a Frankfurter Allgeimeine Zeitung

Tizenkét olyan helyet azonosítottak, ahol hasonló gyújtogatások gyanúja merült fel. Lipcse mellett találtak ilyen nyomokat Berlin, Hamburg, Köln, Dortmund, Bréma és az Alsó-Szászországban található Bad Bevensen közelében is. A tüzek nem okoztak komoly károkat. Volt, amit azonnal sikerült eloltani, de az érintett szakaszokon késtek a vonatok és néhány járat nem tudott elindulni.

A német rendőrség nem zárja ki, hogy ezek az esetek összefüggnek, és egy politikailag motivált szabotázssorozatra való felkészülésről lehet szó.

Július 7-8. között Hamburgban tartják a vezető ipari országok vezetőinek csúcstalálkozóját. A G20-as csúcsra már korábban jelentettek be tiltakozó akciókat és támadásokat szélsőbaloldali csoportok. 

Egy olvasónk, Lili Drezdában lakik, naponta ingázik a lengyel határnál fekvő Frankfurtba.

Mostanra elég nagy lett a káosz, sorra törlik a vonatokat, illetve minimum 50-120 perces késéssel lehet számolni (vonattól függően). 12.45-kor indult volna haza a vonatom, ebből csak 13.35-ös indulás lett, és ezzel a vonattal is kerülő úton értük el Drezdát. A pályaudvaron és nagy a tanácstalanság, de az utasok többsége meglepően nyugodtan fogadja a késéseket

– írta.