Egy könnyebb magyar sérültje van a barcelonai támadásnak

2017.08.18. 10:34 Módosítva: 2017.08.18. 12:55

Szerencsére nincsenek a halálos áldozatok között magyarok. Könnyebb sérüléseket szenvedett egy magyar nő, eltört a karja, de már ő is elhagyhatta a kórházat

– közölte Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek délelőtti sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár szerint a konzulátust nem keresték meg magyarok, ami szerinte azt erősítheti meg, hogy nincsen több magyar érintett. A külügy háromezer olyan magyarról tud, aki Katalóniában van, úgyhogy nagy szerencse, hogy mindössze egy nő volt a terrortámadás helyszínén.

A Külügyminiszérium Barcelonáról

A külügy megadott egy spanyol telefonszámot, amin keresztül lehet érdeklődni az esetleges magyar érintettekről: +34 629 745 593.

Az államtitkár sajtótájékoztatója után fél órával megszólalt az ügyben Hollik István kereszténydemokrata képviselő is, aki szerint a bevándorlással együtt a terror Európába költözött. Szerinte felháborító, hogy még mindig vannak próbálkozások arra, hogy letagadják, "a bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár".

Mint ismert, csütörtök délután egy fehér kisbusz több száz méteren hajtott bele a tömegbe Barcelona legnépszerűbb turistautcáján, a La Ramblán. A terrortámadásnak eddig 13 halottja és több mint 100 sérültje van, 24 országból. A helyi polgári védelemre hivatkozva a spanyol lapok már csütörtök este azt írták, magyar érintett is van, de akkor még nem lehetett tudni, hogy a halottak vagy a sérültek között van-e. 

Mindent, amit a barcelonai, majd a néhány órával később Cambrilsban elkövetett terrortámadásokról tudni lehet, ebben a cikkünkben olvashatja el.

A tavaly márciusi brüsszeli terrortámadásokban két magyar állampolgár sérült meg, egy kormányalkalmazott és egy helyi cég munkatársa, mindkettőjüket meg kell műteni. Krahulecz Erzsébet ebben a cikkünkben mondta el, hogy mit élt ált a reptéren. A tavaly decemberi berlini támadásnak is volt egy könnyebb magyar sérültje. Guba Ágnes mindössze méterekre volt attól a kamiontól, ami a karácsonyi vásárba hajtott, az ő beszámolóját itt találja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport