Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Trump durván felfegyverzi a rendőrséget

2017.08.28. 16:47

Trump leszámol Obama finomkodó megközelítésével, és hatályon kívül helyezi elődjének azt a rendeletét, amely megtiltotta, hogy katonai felszereléssel lássák el az amerikai rendőrséget. Trump döntése szerint mostantól a rendőrök rendelkezésére állnak majd páncélozott járművek, gránátvetők, nagykaliberű lőfegyverek és terepszínű egyenruha is.

Obama a fergusoni zavargások után döntött úgy, hogy csökkenteni kell a rendőrség militarizációját. "A katonai felszerelés azt az érzetet kelti az emberekben, hogy mi valójában megszállók vagyunk, ahelyett hogy olyan erőnek látnának, amely a közösség része, és amelynek feladata a közösség védelme" - idézte Obama korábbi érvelését a CNN.

A jogvédő szervezetek már tiltakoznak Trump erőfitogtató lépése ellen, mivel szerintük a korábbi döntés fontos volt ahhoz, hogy az emberek visszanyerjék bizalmukat a rendőrségben. A rendőrök National Fraternal Order nevezetű szervezete viszont üdvözölte a döntést, mivel szerintük az előző adminisztráció számára fontosabb volt, hogy milyen képet keltenek a rendőrök, mint azok biztonsága.