Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Alkohollal turbózták föl a szenteltvizet egy francia városban

2017.09.10. 18:33

A festői francia városkába, Château-Chalonba látogató turisták alaposan meglepődhettek, amikor megmártották a kezüket a szenteltvíztartóban, mivel néhány helyi csínytevő alkoholt öntött bele. Legalább tucatnyi turista csodálkozott rá, hogy a szagtalan víz helyett aromás gyümölcspárlatot szagolhatnak a kezükön.

Az egyik turista meglepődött, amikor keresztvetés közben megérezte a brandy illatát. A turistáknak létesített helyi központban érdeklődött, hogy ez egy helyi tradíció-e. A hatóságok kivizsgálták a helyzetet, és megállapították, hogy mindkét szenteltvíztartóba egy liter brandyt öntöttek. A helyi turisztikai szakértő, Pauline Fisseau szerint már a templomba belépve érezni lehetett az alkoholszagot.

A templomot nem használják rendeltetésszerűen, így a szenteltvíztartók általában üresek. Most is kiürítették és megtisztították, majd szenteltvízzel töltötték fel őket.

A csínytevők kiléte ismeretlen, és ez valószínűleg így is marad. A város polgármestere, Christian Vuillaume szerint ez egyértelműen vicc volt.

Megnevettetett a dolog. Szerintem az elkövetőknek jó humora lehetett, és szakítani akartak a tradíciókkal. De nem hiszem, hogy mindenki ilyen jól szórakozott.