Még egy embert letartóztattak a londoni robbantás miatt

2017.09.17. 10:01

Letartóztatott egy 21 éves fiatal férfit a londoni rendőrség helyi idő szerint szombaton 11:50-kor, Nyugat-Londonban, írja a The Guardian. Ő már a második, akit a Parson's Green megállóban történt robbantás miatt őrizetbe vettek.

Robbantás történt péntek reggel magyar idő szerint 9:20-kor egy metrókocsiban London délnyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál. A szakértők megállapították, hogy a fehér festékes vödörbe rejtett szerkezet nem robbant fel, de nagy erővel lángra kapott, és a hőtől 30-an könnyebben megsérültek.

A vizsgálatok megállapították, hogy egy házi készítésű bomba robbant fel. A támadásban szerencsére senki nem vesztette életét, de harmincan könnyeben megsérültek. Az ügyet terrorcselekményként kezelik.

Szombaton meg is történt az első letartóztatás, a kenti rendőrség egy 18 éves férfit vett őrizetbe. A hivatalos közlemény szerint a fiatal a helyi rendőrségnél őrizetben marad, majd Londonba szállítják. A gyanú szerint ő helyezte el a házi készítésű pokolgépet a londoni metró District Line nevű vonalának egyik szerelvényén. A nyomozás miatt azonban nem árultak el többet a férfiról.

A robbantás után a legmagasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Nagy-Britanniában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport