Huba
17 °C
33 °C

Észak-koreai miniszter: Trump fenyegetése kutyacsaholás

2017.09.21. 10:37

A csaholó kutya hangjához hasonlította csütörtökön Donald Trump amerikai elnök fenyegetéseit Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter, írja az MTI.

Ri pénteken szólal fel az ENSZ-közgyűlés általános vitájában New Yorkban, de előtte, csütörtökön újságírók előtt reagált Trump kijelentéseire, miszerint az Egyesült Államok "teljesen elpusztíthatja" Észak-Koreát, ha Phenjan megtámadja.

Egy kutya álmodik arról, hogy a csaholásának hangjával megijeszthet minket

- mondta Ri.

Korábban Phenjan az Egyesült Államokhoz tartozó, csendes-óceáni Guam szigete ellen indított támadással fenyegetőzött, Trump pedig arról beszélt, hogy Észak-Korea eddig soha nem látott "tüzet és haragot" fog megtapasztalni, ha tovább provokálja Washingtont. Phenjan akkor "egy eszement ember zagyvaságainak" nevezte a fenyegetést.

Phenjan azóta is több ballisztikus rakétát lőtt ki a Csendes-óceánra, és szeptember elején újabb, minden eddiginél nagyobb kísérleti atomrobbantást hajtott végre. Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor pedig a napokban világossá tette, hogy országa mindaddig nem állítja le atomprogramját, míg egyensúlyba nem kerül Phenjan és Washington csapásmérő képessége.