János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átadták a maláj gép áldozatainak maradványait Hollandiának

2017.10.05. 16:34

A Malaysia Airlines légitársaság Kelet-Ukrajna felett három éve lelőtt MH-17-es járatán utazók feltételezett maradványait, továbbá a gép roncsainak egyes darabjait átadta Hollandiának a szakadár Donyecki Népköztársaság (DN) főügyészsége - közölte az MTI.  A szakadár köztársaság ügyészségének munkatársai a Boeing-777-es típusú gép katasztrófájának helyszínén, Torez településnél feltehetően a szerencsétlenség áldozatainak maradványaira bukkantak. Később a hatóságok hivatalosan Hollandiához fordultak azzal, hogy készek ezeket az emberi maradványokat átadni.

Három évvel ezelőtt, 2014. július 17-én, a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, ami a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember szörnyethalt. Az utasok kétharmada holland állampolgár volt.

A katasztrófák vizsgálatában illetékes holland hatóság megállapította, hogy a repülőgépet egy földi telepítésű, BUK típusú orosz légvédelmi rakéta semmisítette meg, amelyet feltételezhetően a szakadárok területéről indítottak. Moszkva mindeddig nem ismerte el, hogy közvetlen szerepet játszana a kelet-ukrajnai konfliktusban az oroszbarát szakadárok támogatásával.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!