Erik, Alexandra
EUR 386,14 Ft
USD 366,10 Ft
11 °C
23 °C

Lelépett volna a mészárlás után a Las Vegas-i gyilkos

2017-10-04T205312Z 307953155 RC128B67FFD0 RTRMADP 3 LASVEGAS-SHO
2017.10.05. 05:48

Nem öngyilkosságot tervezett mészárlása után a Las Vegas-i gyilkos, aki 59 embert megölt, több mint ötszázat megsebesített, amikor egy szabadtéri koncert közönségébe lövöldözött szállodai szobájából – írta a BBC. A rendőrség szerint Stephen Paddocknak menekülési terve is volt, de a hatóságok konkrétumokat nem árultak el, csak annyit, hogy Paddock hotelnél parkoló autójában is töltények ezreit találták.

Nem tudni, miért ölt

Paddock a merénylet előtti héten már foglalt szobát egy másik szállodában és több szabadtéri fesztiválon is körbenézett Las Vegasban.

Indítékairól továbbra sem tudott beszámolni a rendőrség, nem találtak terrorista kapcsolatokra utaló jelet Paddock életében. Az azonban nyilvánvaló, hogy a merényletre hosszasan készült, teljes fegyverarzenált szerzett be, féllegális megoldással alakította át néhány fegyverét, hogy gyorstüzelésű legyen, bekamerázta a szobája körüli területet, hogy lássa a rendőrség mozgását. A büntetlen előéletű, ingatlanügyleteiből jómódban élő vadászatot, sportot szerencsejátékot kedvelő férfi a mészárlás előtti órákban még játszott egy kaszinóban.

A rendőrség szerdán kihallgatta a gyilkos élettársát is, aki a merénylet idején hazájában, a Fülöp-szigeteken volt. A 62 éves, ausztrál állampolgársággal is rendelkező Marilou Danley elmondása szerint Paddock kedves, gondoskodó ember volt, ezért elképzelése sincs, miért követhette el „elmondhatatlanul szörnyű tettét”, az Egyesült Államok történetének legvéresebb lövöldözős merényletét.

Ügyvédje által felolvasott közleményében azt írta, semmi jelét nem látta Paddock tervének, szerette őt és közös, boldog jövőt képzelt el vele. A gyilkosság előtt Paddock meglepte őt egy kedvezményes repülőjeggyel, hogy meglátogathassa Fülöp-szigeteken élő rokonait – mondta, miután önként visszatért a szigetországból, hogy beszéljen az FBI embereivel. 

Az asszonyt a rendőrség nem gyanúsítja azzal, hogy köze lett volna a gyilkosság előkészítéséhez, de pontos kép még nincs szerepéről. Paddock az Manley papírjait használta a szobafoglaláshoz. Ez szintén jele lehet annak, hogy nem feltétlenül számolt saját halálával merénylete végén.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét