18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kamerák előtt lőttek le egy késes merénylőt Ciszjordániában

2017-12-15T180434Z 425636066 RC14BEC794D0 RTRMADP 3 ISRAEL-PALES

Az elmúlt napok palesztin tüntetései Ramallah környékére koncentrálódtak, ahol most szinte minden napra jut egy komolyabb utcai villongás, mióta Donald Trump elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának.

A döntés nyomán a Hamász meghirdette a harmadik intifádát, de kétséges, hogy néhány kisebb szabású merénylettől eltekintve képesek lennének széleskörű felkelést kirobbantani a térségben. December 15-re hirdették meg 'a harag napját' a pattanásig feszült helyzetet pedig jól leírja ez a képsorozat, amit a Reuters veterán haditudósítója, Goran Tomasevics rögzített Beit El-nél, ahol több száz palesztin tüntetett az utcán.

A fotós meséli el a jelenetet, ami lezajlott előtte:

"A tüntetők gumikat égettek és köveket dobáltak az izraeli katonák felé. Ez egy alig száz méteres szakasz, ami elválasztja Ramallahot a zsidó telepesek negyedétől. Az úton egy benzinkút van és egy forgalmas csomópont. Itt akartam fotózni a tüntetést, de az izraeli rendőrök könnygázt dobtak a tömegbe, úgyhogy, én is arrébb mentem, mert a füstben nem lehetett jó képeket készíteni az eseményekről. A kereszteződés közelében történt a lövöldözés, aminek az elejéről én lemaradtam. Nem láttam, hogy mit csinált a férfi, már csak arra fordultam meg, hogy az izraeli rendőrök tüzet nyitnak. Azonnal fotózni kezdtem, és közben próbáltam arra ügyelni, hogy kikerüljek a tűzvonalból, mivel a férfi közöttem és a katonák között állt."

Eltalálták a tüntetőt, aki összeesett a földön, és kiesett a kezéből egy kés. Amikor oldalra dőlt, láthatóvá vált a kabátja alatt az övére ragasztószalagozva egy szerkezet, ami a kinézete alapján akár bomba is lehetett. 

"Az izraeli rendőrök beszámolója szerint a férfi a késével megsebesített egy rendőrt, mielőtt a katonák felé indult, akik lelőtték. A földön fekvő merénylőt csak a kiérkező mentősök közelítették meg, tőlük tudtam meg, hogy a fiúra erősített tárgy nem valódi robbanószerkezet volt. Mentőbe rakták, de belehalt a sérüléseibe."

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport