Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Trump kapott egy kis pofont az ENSZ-től

2017.12.21. 18:55

Az ENSZ Közgyűlése csütörtökön 128 vokssal, kilenc ellenszavazattal és 35 tartózkodással megszavazta a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálem státuszára vonatkozó döntését elítélő határozattervezetet - írta az MTI. 

A BBC azt írja, hogy a határozattervezet szerint a város státuszával kapcsolatos döntések érvénytelenek, és azokat törölni kell. 

Az ENSZ-közgyűlés annak ellenére fogadta el a határozatot, hogy Trump előző nap az amerikai támogatások megvonásával fenyegette meg a testületben ellene szavazó államokat.

Az első sajtókommentárok szerint az ENSZ-határozat ugyan győzelmet jelent a Trump-döntést ellenző palesztinok számára, de a támogató voksok száma jóval kevesebb, mint amennyire számítottak.

Trump december elején jelentette be, hogy az Egyesült Államok szakít az évtizedes diplomáciai kétértelműséggel, és Jeruzsálemet Izrael fővárosaként ismeri el. 

Jeruzsálem státusza az izraeli-palesztin konfliktus egy legfontosabb része. Trump bejelentésétől több elemző azt várta, hogy komoly feszültségeket szíthat a Közel-Keleten, azonban ma cikkünkben bemutattunk, hogy ez nem történt meg. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek