Olivér
4 °C
8 °C

Azt hiszi, nálunk van meleg januárban? Mit szólna 47,1 fokhoz?

2018.01.07. 10:16

A Hvg.hu szúrta ki az ausztrál meteorológiai intézet Twitter-bejegyzését arról, hogy minden melegrekord megdőlt Ausztráliában magyar idő szerint január 7-én: hivatalosan 47,1 Celsius-fokot mértek a Sydney melletti Penrithben. Később a hivatal ugyan módosította az állítását, mert rájöttek, hogy egyszer Richmondban már mértek 47,8 fokot is, de valószínűleg ez a rekord is megdől, van olyan ugyanis, aki már egy 52 fokot mutató hőmérőt is lefényképezett, igaz, nem hivatalos mérőállomáson.

sydney
Fotó: Twitter

Az extrém meleg általános az országban: Richmondban 46,3, Bankstown 45 fokot mértek. Tűzgyújtási tilalmat is elrendeltek, de így is van, ahol - vélhetően egy kigyulladt autó miatt - bozóttűz terjed - írja az ausztrál 9News.

A globális felmelegedésről árulkodik az időjárás szélsőségessége: miközben Ausztráliában hőségrekordok dőlnek meg, az Egyesült Államok legtöbb tagállamában nem szűnik a havazás, hurrikánerejű szél süvít, és több államban is rendkívüli állapotot hirdettek, Bostonban pedig az autók belefagytak az előbb kiáradt, majd megfagyott vízbe. De még Szaúd-Arábiában is havazott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?