Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump az atomfegyver-menetesítésről tárgyalna Kim Dzsongunnal

2018.01.10. 18:39

Donald Trump biztosította Szöult, hogy amíg Dél- és Észak-Korea párbeszédet folytat, nem indít katonai akciót a kommunista rezsimmel szemben, írja az MTI a dél-koreai elnöki hivatal szerdai közleménye nyomán.

Mun Dzsein hivatala szerint Trump kész megbeszéléseket folytatni az észak-koreai vezetéssel a megfelelő időben, bizonyos feltételek teljesülése esetén, de a részletekről nem derül ki több.

A dél-koreai elnök szerdán telefonon egyeztetett Trumppal, aki a közlemény szerint üdvözölte a két Korea közötti párbeszéd újraindulását, és egyetértett Mun Dzseinnel abban, hogy Washington és Phenjan akár közvetlenül is tárgyalhat a Koreai-félsziget atomfegyver-menetesítéséről.

2018-01-10T174405Z 1527309762 RC1100B2B660 RTRMADP 3 USA-TRUMP
Fotó: Jonathan Ernst / Reuters

Trump épp a napokban beszélt arról, hogy feltétlenül tárgyalni akar Kim Dzsongunnal. "Mindenképpen meg kellene tennem. Ezzel egyáltalán nincs gondom" – mondta újságírók kérdésére válaszolva.

Észak- és Dél-Korea jogi szempontból továbbra is háborúban áll egymással, a phenjani és a szöuli kormány képviselői kedden először találkoztak 2015 decembere óta, a tárgyaláson pedig megállapodtak abban, hogy Észak-Korea képviselteti magát a phjongcshangi téli olimpián.