Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Berlusconi: A jobbközép készül a kormányzásra

2018.03.06. 23:37

A jobbközép koalíció az olasz parlamenti választások győztese, ezért neki kell mandátumot kapnia a kormányzásra, állítja a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) keddi közleményében. A szintén koalícióhoz tartozó Liga már újabb "szövetségeseket" keres a kormányzáshoz, írja az MTI.  

A közleményt azután adták ki, hogy Silvio Berlusconi a párt vezetőségi tagjaival és legközelebbi munkatársaival egyeztetett a Milánó melletti Arcoréban található villájában. A kormány-stratégiákról szóló találkozón részt vett Matteo Salvini a Berlusconi vezette jobbközép koalícióhoz tartozó Liga vezetője is.  

A pártközlemény hangsúlyozta, hogy a parlamenti választások győztese a jobbközép, mivel Olaszország legnagyobb politikai ereje lett (a szavazatok több mint 37 százalékával). Később Silvio Berlusconi ugyanezt videó-üzenetben is megerősítette és gratulált Matteo Salvininek. 

Salvini pedig kijelentette, hogy a jobbközép egységesen fog résztvenni a kormányalakítási konzultációkon és szívesen látja azokat a baloldaliakat, akik támogatják a jobbközép programját. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?