Több mint másfél tonna kokaint foglalt le a kolumbiai rendőrség

2018.03.10. 08:04

A kolumbiai rendőrség több mint másfél tonna, banánszállítmányba rejtett kokaint foglalt le pénteken az ország észak-keleti részén lévő Santa Marta kikötőjében.

A kikötőben végzett vizsgálatok során bukkantak a rendőrök a banánt tartalmazó konténerekbe rejtett anyagra, az 1626 kilogramm kokainszállítmányt a csempészek a belgiumi Anvers felé készültek útnak indítani. A hatóságok szerint ez a mennyiség mintegy 89 millió dollárt ér az európai piacon.

Az év eleje óta a kolumbiai rendőrség 10,4 tonna kokaint foglalt le az ország karibi térségében, ebből 1,8 tonnát Santa Marta kikötőjében. Néhány nappal ezelőtt 5,2 tonna kokaint kobzott el a kábítószer-ellenes rendőrség a panamai határon, ez a szállítmány a latin-amerikai ország legfőbb drogkartelljének, a Clan del Golfónak (Az öböl klánja) a tulajdonában volt.

Kolumbia világelső a kokalevél termesztésében, ültetvényei 146 ezer hektáron terülnek el, ez a növény a kokain alapanyaga, amelynek legnagyobb termelője ugyancsak Kolumbia. Az ENSZ szerint 2016-ban 866 tonnát állítottak itt elő ebből a kábítószerből. (MTI)  • Tippek
  • Biztosítás