Árpád
-2 °C
3 °C

Fejbe lőtte a 13 éves nővérét egy 9 éves fiú egy játékkonzol miatt

2018.03.19. 09:50

Fejbe lőtte a 13 éves nővérét egy 9 éves fiú Amerikában. A két gyerek szombat délután a Monroe-megyei otthonukban azon veszett össze, hogy kinél legyen a játékkonzol kontrollere, miközben édesanyjuk egy másik szobában etette a többi testvérüket.

A fiú vita közben hozzájutott egy fegyverhez, és közvetlen közelről, egy lövéssel fejbe lőtte a nővérét. A lány túlélte a lövést, de a kórházba szállítás után, vasárnap délután belehalt a sérülésébe.

A helyi rendőrség nem tisztázta még az eset körülményeit, nem lehet még tudni, hogyan jutott hozzá a fiú az otthon tárolt fegyverhez. Cecil Cantrell, a helyi seriff szerint példa nélküli ez az eset, így arra a kérdésre sem tudott válaszolni, mi vár a kiskorú fiúra. 

A videojáték-függőséget idén tervezi önálló betegségként jegyzékbe venni az Egészségügyi Világszervezet. Donald Trump pedig a februári, floridai iskolai lövöldözés óta keményen kampányol azzal, hogy az agresszív videojátékok a felelősek az iskolai erőszakért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?