Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Öt nap múlva lesz kezdődik a Korea-közi csúcs előkészítése

2018.03.24. 08:21

Dél-Korea szerint Észak-Korea szombatra virradóra belegyezett abba, hogy március 29-én tartsanak magas szintű tárgyalásokat a két országot elválasztó demarkációs vonalon fekvő Panmindzsonban, ahol előkészítenék az áprilisban esedékes csúcstalálkozót, írja az MTI. A szöuli elnöki hivatal március elején jelentette be, hogy Mun és Kim Dzsongun észak-koreai vezető április végén találkozik Panmindzsonban.

A szöuli egyesítési minisztérium közlése szerint a kommunista rezsim szombat kora reggeli üzenetében jelezte hajlandóságát egy találkozóra dél-koreai tisztségviselőkkel. A háromfős dél-koreai küldöttséget Cso Mjung Gjon országegyesítési miniszter fogja vezetni a panmindzsoni magas szintű tárgyalásokon.

A phenjani vezetővel Donald Trump amerikai elnök is tárgyalni készül, találkozójukra várhatóan május végéig sor kerül - erről itt olvashat bővebb elemzést: