Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megmérgezhettek 48 afgán iskolás lányt

2018.04.02. 13:13

Legalább 48 afgán iskolás lányt kellett kórházba szállítani egy középiskolából Helmand tartományban; a hatóságok arra gyanakszanak, hogy csoportos mérgezés történhetett - írja a Washington Post.

A tizenegyedik osztályos lányokat kezelő orvos elmondta: a tanulókat hányás és fejfájás tüneteivel kellett kórházba szállítani Lashkar Gah-ból, a tartomány fővárosából, de már mindegyikük állapotát stabilizálták, és kezelés alatt állnak. Az orvos arról egyelőre nem mondott semmit, milyen méreg állhat a háttérben. A nyomozás folyamatban van.

Helmand tartomány nagy része a tálibok fennhatósága alá tartozik. A tálibok ellenzik, hogy a lányoknak is joguk legyen tanulni.

Alighanem véletlen egybeesés, hogy ezzel egy időben tért haza először látogató szülőföldjére, Pakisztánba az a Malala Juszufzai, akit 2012-ben lőttek fejbe a tálibok azért, mert a nők tanuláshoz való jogáért próbált harcolni.