Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem tudják, mi lehetett a münsteri támadó indítéka

2018.04.08. 13:11

Egyelőre nem tudja a német rendőrség, mi lehetett a tegnapi, münsteri támadás elkövetőjének indítéka írja a BBC. A 48 éves, német állampolgárságú Jens R. egy vendéglátóhely teraszán ülő emberek közé hajtott be egy furgonnal a németországi Münster belvárosában szombat délután. A támadásban hárman meghaltak és húsz ember megsérült. A rendőrség szerint minden lehetséges utat megvizsgálnak, iszlamista kapcsolatot egyelőre nem találtak a 48 éves támadónál, aki agyon lőtte magát, miután járókelők közé hajtott.

Az egyik áldozat a támadó, de a rendőrség a másik két áldozatot is azonosította, egyikük egy 51 éves nő, másikuk pedig egy 65 éves férfi. Mivel az adott területen tilos autóval behajtani, így valószínűsíthető, hogy a támadás szándékosan történt.

A BBC összeszedte azokat az információkat, amiket eddig tudni lehet a férfiről, aki a hírek szerint mentális problémákkal küzdött, bár ezt eddig még hivatalosan nem erősítették meg. A férfinak állítólag voltak szélsőjobboldali kapcsolatai, de neki nem volt ilyen jellegű aktivitása. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint alig két kilométerre lakott az étteremtől, amelynek teraszára felhajtott, jelenleg a rendőrság vizsgálja a férfi lakását.