Jolán
2 °C
4 °C

Kiengedték a 6 férfit, akiket tegnap terrorgyanú miatt tartóztattak le Berlinben

2018.04.09. 23:03

Hétfőn kiengedték a német rendőrök azt a 18 és 21 év közötti férfiakból álló társaság tagjait, akiket azzal vádoltak, hogy merényletet készítettek elő a hétvégi berlini maratonon. 

Bár az első hírek különösen élesre fent késekről és robbanószerkezetekről szóltak, mai közleményében a német rendőrség azt állítja, hogy nem találtak semmilyen eszközt vagy fegyvert se a házkutatáson, se az autóik átvizsgálása után, és a bejelentés vaklárma volt. 

Horst Seehofer belügyminiszter ettől függetlenül dicséretesnek nevezte az elfogást, és szerinte azt mutatja, hogy sokat fejlődött a felderítés.

A Die Welt cikkét mi is szemléztük vasárnap, ami arról ír, hogy az egyik elfogott férfinak volt valamilyen  kapcsolata a tunéziai Anis Amrihoz, aki 2016 decemberében elkövette a 11 halálos áldozatot követelő berlini karácsonyi vásáron történt terrortámadást.

(via thelocal.de)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?