Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bűnügyi vizsgálat folyik Trump ügyvédje ellen

2018.04.14. 00:10

Üzleti ügyei miatt már hónapok óta bűnügyi vizsgálat folyik Donald Trump ügyvédje, Michael Cohen ellen, írja a CNN az amerikai igazságügy-minisztérium pénteki közlése nyomán.

Az ügyészek szerint a vizsgálat nem Cohen ügyvédi tevékenységére összpontosít, hanem a személyes üzleti megállapodásaira. Egyelőre csupán annyit tudni, hogy adócsalás és adatok eltitkolása miatt folyik nyomozás ellene, írja a hír kapcsán az MTI.

Cohen New York-i irodájában és otthonában hétfőn jelent meg az FBI, a házkutatás során több dokumentumot és egy számítógépet is lefoglaltak, rajta emailekkel és adatokkal. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy a Trumppal folytatott beszélgetések hanganyagait és leiratait is lefoglalták (ezek titkosságát törvény védi), pénteken az FBI azonban azt közölte, hogy a lefoglalt emailek között egyetlen olyan sincs, amely az elnökkel folytatott levélváltás volna.

Michael Cohen az az ügyvéd, aki az év elején rágalmazásért beperelte a BuzzFeedet, illetve aki az elnökválasztási kampány hajrájában 130 ezer dollárt utalt Stormy Daniels pornószínésznőnek azért, hogy az összeggel megvásárolja annak hallgatását egy 2006-os egyéjszakás kalandjáról Trumppal. Az affér egy évvel azután történt, hogy Trump feleségül vette Melaniát, valamint pár hónappal azután, hogy megszületett a fiuk, Barron.