Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elrendelték a repülők hajtóművének ellenőrzését a Southwest Airlines tragédiája után

2018-04-17T211302Z 1958033406 RC1FC1750B00 RTRMADP 3 PENNSYLVANI
2018.04.21. 08:06 Módosítva: 2018-04-21 11:00:39

Az amerikai szövetségi légiközlekedési hatóság az összes olyan repülőgép hajtóművére ellenőrzést rendelt el, amelyek hasonlatosak ahhoz a Southwest Airlines repülőgép hajtóművéhez, ami halálos balesetet okozott két napja, írja a CNN. Az MTI szerint az európai légiközlekedési hatóságnál is vizsgálatot rendeltek el, így összesen 680 hajtóművet érinthet a vizsgálat, amit 20 nap alatt el kell végezni.

Mint ismert, a repülőgép hajtóművéből letörő alkatrész betörte az egyik ablakot, a légnyomáskülönbség pedig félig kiszippantott egy nőt a lyukon. A 43 éves utast sikerült visszahúzni, azonban nem élte túl a balesetet. A gép kényszerleszállást hajtott végre Philadelphiában, miközben egy nyugdíjas ápoló próbálta újraéleszteni Jennifer Riordant, és a gépen a pánik miatt szinte mindenki rosszul vette fel az oxigénmaszkot. A tragédiáról itt írtunk részletesen.

A CNN most azt írja, hogy a balesetet egy szabad szemmel nem látható repedés okozhatta a repülő hajtóművén, ezért a CFM56-7B típusú hajtóműveket ultrahangos vizsgálatnak kell alávetni. A vizsgálatot nem csak a légiközlekedési hatóság, hanem a gyártó, a CFM International is sürgette. A cég szerint ezeket a típusokat gyakrabban kell ellenőrizni, bizonyos életkor elérése után legalább kétévente. A CFM International azt is közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal a tragédia kivizsgálása során.