Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Missouri kormányzója állítólag meztelen képekkel zsarolt egy nőt

2018.05.04. 09:54 Módosítva: 2018-05-04 09:54:43
  • "Helyteleníthető szexuális viselkedés",
  • adományok politikai célú felhasználása,
  • a hivatali dokumentumok nyilvánosságát előíró rendelet megszegése

miatt pert és nyomozást indítanak Eric Greitens, Missouri kormányzója ellen az Egyesült Államokban, írja az MTI. A helyi törvényhozás csütörtöki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy mérlegelik a kormányzó elmozdítását célzó alkotmányos eljárás kezdeményezését.

Eric Grwitens elismerte, hogy volt házasságon kívüli kapcsolata, de tagadta, hogy törvényt sértett, és hevesen bírálta azokat, akik nyomozást szorgalmaznak ellene. A kormányzó május 14-én áll bíróság elé azért, mert 2015 márciusában

engedély nélkül fényképeket készített egy meztelen nőről, és ezeket a fotókat számítógéppel elérhető helyen tárolta.

Az asszony, Greitens egykori fodrásznője, azt mondta, hogy a férfi egyebek között összekötözte kezét, bekötötte szemét, levette ruháját és lefotózta. Azzal fenyegette meg, hogy nyilvánosságra hozza a fényképeket, ha valaha beszél a történtekről. Egy másik ügy egyelőre nem került a bíróság elé, amelyben visszaélt egy alapítvány adományozói névsorával, amelyet a kormányzó választási kampányához felhasznált.

A kormányzó egy további ügyben megszegte a hivatali dokumentumok nyilvánosságát, illetve visszakeresési lehetőségét előíró helyi törvényét. Mobiltelefonjában ugyanis olyan alkalmazást használt, amely automatikusan törölte az általa elolvasott üzeneteket. A Confide nevű alkalmazás megakadályozta azt, hogy az üzeneteket elmentsék, továbbítsák, kinyomtassák vagy a képernyőről lementsék.