Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Missouri kormányzója állítólag meztelen képekkel zsarolt egy nőt

2018.05.04. 09:54 Módosítva: 2018-05-04 09:54:43
  • "Helyteleníthető szexuális viselkedés",
  • adományok politikai célú felhasználása,
  • a hivatali dokumentumok nyilvánosságát előíró rendelet megszegése

miatt pert és nyomozást indítanak Eric Greitens, Missouri kormányzója ellen az Egyesült Államokban, írja az MTI. A helyi törvényhozás csütörtöki rendkívüli ülésén arról határozott, hogy mérlegelik a kormányzó elmozdítását célzó alkotmányos eljárás kezdeményezését.

Eric Grwitens elismerte, hogy volt házasságon kívüli kapcsolata, de tagadta, hogy törvényt sértett, és hevesen bírálta azokat, akik nyomozást szorgalmaznak ellene. A kormányzó május 14-én áll bíróság elé azért, mert 2015 márciusában

engedély nélkül fényképeket készített egy meztelen nőről, és ezeket a fotókat számítógéppel elérhető helyen tárolta.

Az asszony, Greitens egykori fodrásznője, azt mondta, hogy a férfi egyebek között összekötözte kezét, bekötötte szemét, levette ruháját és lefotózta. Azzal fenyegette meg, hogy nyilvánosságra hozza a fényképeket, ha valaha beszél a történtekről. Egy másik ügy egyelőre nem került a bíróság elé, amelyben visszaélt egy alapítvány adományozói névsorával, amelyet a kormányzó választási kampányához felhasznált.

A kormányzó egy további ügyben megszegte a hivatali dokumentumok nyilvánosságát, illetve visszakeresési lehetőségét előíró helyi törvényét. Mobiltelefonjában ugyanis olyan alkalmazást használt, amely automatikusan törölte az általa elolvasott üzeneteket. A Confide nevű alkalmazás megakadályozta azt, hogy az üzeneteket elmentsék, továbbítsák, kinyomtassák vagy a képernyőről lementsék.