Árpád
-2 °C
4 °C

A norvég rendőrség beismerte, hogy kudarcot vallott

2018.05.08. 13:19

A norvég rendőrség nem jutott nyomára annak, aki hamisan Nobel-békedíjra jelölte Donald Trump amerikai elnököt – jelentette az MTI.

A Nobel-bizottság az év elején tett feljelentést azt követően, hogy gyanújuk szerint valakinek visszaéltek az adataival, és így jelölték Trumpot a neves elismerésre. Tone Bysting, az oslói rendőrség vezető beosztású tisztviselője kedden azt mondta, az ügyet lezárták, mert nincsenek információk az elkövető személyéről.

Nobel-békedíjra bárkit lehet jelölni, de azok köre, akik jelölhetnek, korlátozott. Ide tartoznak a kormánytagok, egyetemi professzorok, békekutatók és a korábbi Nobel-békedíjasok.

Az idén 217 személyt és 112 szervezetet terjesztettek fel a díjra. Trumpot egyébként 18 valódi, amerikai, republikánus párti politikus is felterjesztette a Nobel-békedíjra az észak-koreai nukleáris válság megoldása érdekében tett fáradozásai elismeréséül. A napokban a Koreai Köztársaság elnöke is az amerikai elnököt javasolta a díjra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?