Nándor
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Csokit kínált a gyerekeknek az utazó, agyonverték

2018.05.11. 17:46

Meglincseltek Indiában egy 65 éves nőt, írja a helyi rendőrségre hivatkozva az MTI. 62 embert gyanúsítanak a lincselésben való részvétellel, közülük 23-at őrizetbe vettek.

A dél-indiai Tamilnádu szövetségi állam Tiruvannamalai körzetében történt az eset, amely azzal kezdődött, hogy hamis hírek és pletykák terjedtek el a Facebook és a WhatsApp üzenetküldő szolgáltatásokon arról, hogy a térségben gyermekeket hurcolnak el. A nő ennek esett áldozatul, amikor autóval rokonai társaságában arra vezette az útja, és egy helyi templomnál megállt pihenni, és hogy útbaigazítást kérjen. Amikor a közelben játszó gyerekeket észrevette, csokoládét kínált nekik, erre a falusiak körbe vették a járművet, és kiabálni kezdtek, gyermekrablással gyanúsítva a kocsiban lévőket, mondta K. Nilavadakkan rendőrtiszt.

Bár sikerült elhajtaniuk, de röviddel később megállította kocsijukat a tömeg. A lincselők az utasokat kihúzták a járműből, megverték és botokkal ütötték őket. A nő még a helyszínen életét vesztette, a kocsi négy másik utasa, köztük a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Nilavadakkan szerint a térségben nem voltak jelentések gyermekrablással vagy kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményekről, leszámítva az élénk szóbeszédeket.