Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint hétszázezer eurót fizettek a pápa Lamborghinijéért

2018.05.13. 14:34

715 ezer eurót fizettek Ferenc pápa ajándékba kapott Lamborghinijéért a Sotheby's monacói árverésén. A bevételt többek között arra fordítják, hogy újjáépítsék belőle az iraki keresztény lakosság otthonait, templomait és középületeit, miután az Iszlám Állam lerombolta őket.

A Lamborghini Hurracán 580-PS sportautó a becsült ár több mint kétszereséért kelt el. A gépkocsi kikiáltási ára 150 ezer euró volt. Ferenc pápa a gyártótól kapta tavaly ősszel a fehér színű, arany-sárga részletekkel gazdagított autót, ami kereskedelmi forgalomban 183 ezer euróba kerül.

Az egyházfő régóta ellenzi, hogy az emberek megvegyék a legújabb autó- és telefonmodelleket. Pápaként egy kék Ford Focust használ a Vatikánban, és van egy 1984-es Renault R4 gépkocsija is.

A Lamborghini eladásából befolyó összeget három részre osztják:

  • az egyikből azon keresztények otthonainak, templomainak és középületeinek újjáépítését fogják támogatni, akiket az Iszlám Állam harcosai űztek el Irakból;
  • egy másik része az emberkereskedelem áldozatává vált és prostitúcióra kényszerített nőket segítő szervezetekhez kerül;
  • a harmadik részét az afrikai országokban orvosi ellátást biztosító szervezetek munkájának támogatására költik.

(MTI)