Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízezer méteres magasságban tört ripityára egy kínai Airbus szélvédője

2018.05.15. 10:56

Menet közben, körülbelül 10 ezer méteres magasságban kiszakadt a pilótafülke egyik ablaka a szecsuáni légitársaság (Sichuan Airlines) egyik Airbus A319-esén, írja az Airportal.hu. A Reuters szerint a hirtelen fellépő légnyomáskülönbség kis híján kiszippantotta a másodpilótát, akit a biztonsági öv mentett meg. Csuklóficammal és más kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

A Csungkingból Lhászába tartó gépen 119 utas volt, közülük senki sem sérült meg a kényszerleszállás során. A pilótát hősként ünneplik azóta, hogy részletesen beszámolt a rendkívüli esetről.

Semmi előjele nem volt a balesetnek. A szélvédő hirtelen megrepedt, majd egy hatalmas durranással ripityára tört. A fülkében minden szanaszét repült, a műszerek többsége tönkrement, nem hallottam a rádiót.

A gépet végül Csengtu repülőterén tette le. Az esetet vizsgálja a kínai légügyi hatóság.

Nemrég hasonló eset történt a Southwest Airlines egyik gépén. A hajtómű egyik elszabadult alkatrésze betörte az egyik ablakot, egy 43 éves nő meghalt. A történtek hátteréről itt írtunk részletesen>>>